EU CELECTIVe training ME op DCBRNC

23-03-2019

Afgelopen week is er op het Defensie CBRN Centrum een training geweest in het kader van het EU-project CELECTIVe. Deelnemers waren een peloton mobiele eenheid van de politie in opleiding.

In het kader van hun opleiding namen zij deel aan de pilot door een CBRN training te volgen met binnen het EU CELECTIVe project ontwikkelde opleiding en trainingmateriaal. Het CELECTIVe project heeft als doelstelling om CBRN training te ontwikkelen voor eenheden van de politie binnen Europa. De training stond onder leiding van TNO, een van de partners in het EU CELECTIVe project, in nauwe samenwerking met instructeurs van de CBRN school, traininscoordinatoren van het Nationaal Trainings Centrum CBRN en instructeurs van de Politie Academie Ossendrecht.

TIjdens de trainingsdag is uitgebreid aandacht besteed aan algemene CBRN awareness voor eenheden van de politie gevolgd door een praktisch gedeelte. Dit praktijk gedeelte bestond onder andere uit:

  • Handelingsperspectief
  • Het gebruik van de persoonlijke beschermende middelen en bijbehorende procedures
  • Een kleine praktijkoefening om de ME taakstelling te beoefenen
  • Instructies over ontsmetting en het gebruik van de basis ontsmettingseenheid van de brandweer

De komende week zullen internationale gasten het DCBRNC bezoeken als afsluiting van het CELECTIVe project. Met een groep trainers van de politie wordt het ontwikkelde opleidings- en trainingsmateriaal uitgeprobeerd en besproken en geëvalueerd.

De komende jaren is het DCBRNC betrokken bij diverse Europese projecten. Via de site en nieuwsbrieven zullen wij u op de hoogte houden.