Internationale delegatie Haagse Hogeschool op bezoek bij DCBRNC

20-01-2020

Afgelopen donderdag bezocht een internationale groep studenten van de Haagse Hogeschool het Defensie CBRN Centrum (DCBRNC). Hierbij krijgen zij een uniek kijkje in de stand van zaken op CBRN-gebied en wat het DCBRNC doet om bij te dragen aan een veilig Nederland.

De groep kende een kleine tien verschillende nationaliteiten uit verschillende studierichtingen in de sector veiligheid. De studenten van de Haagse Hogeschool kwamen onder andere uit Italiƫ, de Fillipijnen, Turkije, Slowakije, Armeniƫ en Taiwan.

Tijdens het bezoek kreeg de groep een presentatie van de commandant van het Defensie Expertisecentrum CBRN (DEC), luitenant-kolonel Witteveen. Hierbij werden ze bijgepraat over de huidige stand van zaken op CBRN-gebied.

Na de presentatie bezochten de studenten de CBRN Responseenheid van het DCBRNC. Deze speciale eenheid kan 24/7 en binnen vijf minuten na de melding, ingezet worden om in te grijpen bij een CBRN-incident in Nederland.

Het bezoek werd afgesloten met een bezoek aan het Nationaal Trainingscentrum CBRN (NTC). Op dit centrum, welke uniek is binnen Europa, konden de studenten zien wat er allemaal mogelijk is om (multidisciplinair) te trainen in hoe om te gaan met CBRN-incidenten.

Studenten van de Haagse Hogeschool op bezoek bij de CBRN Responseenheid.