LAT-speld uitgereikt aan brigadegeneraal Kooij

24-09-2020

Afgelopen woensdag overhandigde luitenant-kolonel André van Wijk namens het DCBRNC de zogenoemde LAT-speld uit aan brigadegeneraal Kooij. De directeur Training & Operaties had twee weken daarvoor met succes de basisopleidingen afgerond die hoorden bij de Live Agent Training (LAT) in Tsjechië.

Tijdens de LAT werd er getraind met daadwerkelijke Chemical Warfare Agents (CWA's) zoals Sarin, mosterdgas, VX en Lewisiet. Dit werd uiteraard gedaan onder veilige en beschermde omstandigheden. Voordat generaal Kooij in Tsjechië met CWA's aan de slag ging, moest hij daarom eerst een voortraject volgen op de CBRN School van het DCBRNC. Hierna heeft hij met collega's van 414 CBRN verdedigingscompagnie van 13 Lichte Brigade met succes alle oefeningen met CWA's in Tsjechië afgerond.

Naast aandacht voor de uitreiking van de LAT-speld aan alle deelnemers, was er ook aandacht voor het medische personeel dat kordaat optrad tijdens een incident op het einde van de week in Tsjechië. Zij kregen hiervoor een tevredenheidsbetuiging.

Het medische personeel kreeg een tevredenheidsbetuiging voor hun kordate optreden tijdens de LAT.