Nieuw asfalt voor het NTC CBRN

25-11-2020

Vorige week is de laatste hand gelegd op de asfaltering van de (toen nog) onverharde wegen op het Nationaal Trainingscentrum CBRN (NTC) in Vught. Hiermee is een nieuwe stap gezet in de doorontwikkeling van Europa's grootste CBRN trainingscentrum.

Doordat het overgrote deel van de wegen op het NTC verhard is, kan sinds vorige week effectiever getraind worden met verschillende (civiele) voertuigen. Tevens draagt de verharding bij aan een betere bereikbaarheid van het centrum.

Het NTC is de afgelopen jaren zeer actief geweest in het doorontwikkelen van het trainingscentrum om zo Europa's grootste en meest geavanceerde CBRN-trainingscentrum te blijven. Zo is er reeds sprake van een nauwe civiel-militaire samenwerking met het bedrijf FireWare en wordt er op het NTC het STS (Simulatie TrainingsSysteem) geĆÆnstalleerd. Met met het STS kunnen virtueel (gif)gassen gesimuleerd worden en (dankzij monitoring met vele camera's en sensoren) een training/oefening effectief en gedetailleerd geĆ«valueerd worden. Over het STS volgt later meer nieuws.

Hieronder een korte impressie van het nieuwe asfalt op het NTC.

Nieuw asfalt op het NTC CBRN

New asphalt for the National Training Center CBRN