Staatssecretaris Ministerie van Defensie bezoekt Defensie CBRN Centrum

21-11-2019

Afgelopen woensdag kreeg het Defensie CBRN Centrum hoog bezoek. De staatssecretaris van het Ministerie van Defensie, Barbara Visser, bracht een bezoek. Hierbij kreeg ze (letterlijk) een kijkje in de keuken van wat het centrum allemaal te bieden heeft.

De interesse bij de staatssecretaris om het DCBRNC te bezoeken werd gewekt na het lezen van een artikel in de Militaire Courant van afgelopen september. Hierin legde de commandant van het DCBRNC, luitenant-kolonel Douglas Broman, uit waar het centrum voor staat en wat wij doen.

Staatssecretaris Visser besteedde de ochtend en een deel van de middag om kennis te maken met het DCBRNC. Hierbij kreeg ze onder andere een rondleiding door het O&T-huis, de winkelstraat en het nagebouwde metrostation. Tijdens de rondleiding kreeg ze onder andere een presentatie in het Italiaanse restaurant dat onderdeel uitmaakt van het O&T huis.

Daarnaast ging de staatssecretaris in gesprek met personeel van de CBRN Responseenheid en 101 CBRN verdedigingscompagnie. Hierbij maakte ze kennis met het gebruikte materieel en peilde ze wat er onder het personeel speelt.

De staatssecretaris was erg onder de indruk van het bezoek aan het DCBRNC. Als afsluiter ontving ze van commandant Broman de coin van het Defensie CBRN Centrum.